2014. március 28., péntek

Sportra felkészülni! #1.-Úszás

Hali!:)  Nem is tudom, mivel kezdjem. Sőt, egyelőre még a cikkek tartalmáról sincs fogalmam. Néha-néha lesznek sporthírek, de szerintem inkább "sportolási tanácsadás" lesz, vagy úgy magát a sportot fogom részletesebben bemutatni.

Úszás
Vízben történő mozgás... Na, jó ez így marha nagy hülyeség. Szerintem nem kell definiálni, hogy mit is jelent az úszás. Kétféle lézetik: A versenyúszás és a hobbi. Ha csak szórakozni szeretnél, vagy esetleg gerincferdülésed, kéztörésed (stb) van/volt, akkor a "hobbi úszás" az ajánlott. Viszont, ha őrült fanatikus vagy, akkor sokkal inkább ajánlottabb a verseny-részleg. Sokan azt mondják, hogy nem úsznak, mert "kövérek". Ezt nem kell szégyellni, sőt ezért kell úszni, ha nem is versenyszerűen, de valahogy mégis. Az úszáshoz rengeteg türelem kell, hisz' ki az, aki nem unja meg egy idő után a faltól-falig úszást? Mindemellett nagyon jó állóképességre van szükséged ahhoz, hogy nagyon jó legyél.

A sportág "nagyemberei" 



Gyurta Dániel: A magyar sport legsikeresebb, ma is aktív férfi sportolója. (Mellékes, hogy még iszonyat helyes is :D)








Jakabos Zsuzsanna: A 2012-es londoni olimpia legszebb sportolója.









Cseh László: Az olimpia idején rengeteg pletyka terjengett arról, hogy doppingol, de mint kiderült minden csak kamu.







Kapás Boglárka: A csupán, még 20 éves lány, már rengeteg világbajnokságon volt és rengetegszer nyert is. Mindemellett szorgosan tanul az egyetemen.








Hosszú Katinka: Az úszás magyar koronázatlan királynője.
Egerszegi Krisztina: A "kicsilány", aki mindössze 14 évesen hátúszó világrekorder és olimpiai bajnok lett.








Michael Phelps: Ahogy azt már rengetegen mondták, a világ legsikeresebb sportolója. Nem csoda hisz' ki tudná megcsinálni azt a bravúrt, amit Ő tett? 8 aranyérem egy olimpián? Na ne viccelj... :)










Alexander Dale Oen: A tragikusan elhunyt úszó. Egy edzőtáborban vesztette életét. Gyurta Dani a hír hallatán azonnal neki ígérte a még nem létező aranyérmének másolatát. (1985. 05. 21. - 2012. 04. 30)














És még sokan mások...






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése