2014. március 28., péntek

Smink és bőr ápolás #2

Leírom nektek a Sminkelés alap lépéseit és az esti,reggeli arc tisztítást :)) Én így csinálom mindig :)



SMINK:

1.LÉPÉS

A sminkelést mindig az arc bőr tisztításával kezdjük! Legalább kétszer-háromszor töröljük át arcunkat egy arc tonikkal átitatott vatta koronggal, hogy megtisztítsuk bőrünket a felesleges szennyeződősektől, és ne tömítsük el azokkal pórusainkat!

2.LÉPÉS

Jöhet az alapozás, melynek célja az apróbb arc bőrön lévő egyenetlenségek elfedése, továbbá a bőr hidratálása és védelme. Fontos, hogy mindig a bőr színünkhöz megfelelő alapozót válasszunk, mert nincs annál kiábrándítóbb, mint mikor az arc bőr színe jelentősen eltér a nyak színétől. Próbálgathatjuk nyugodtan a boltban lévő tesztereket, de ne a kézfejünkön, hanem a nyakunkon, mert a két tónus jelentősen eltérhet egymástól! A folyékony alapozót ecsettel vigyük fel vagy alapozó pamaccsal, a stiftes és a kompakt alapozót pedig nedves szivaccsal oszlassuk el bőrünkön!

3.LÉPÉS

Ezt követően használjunk púdert a mattosításhoz, hogy megelőzzük a napközbeni csillogást. A púder segítségével a felvitt smink tovább megőrzi frissességét. Használjunk inkább por púdert, mert annak szemcséi könnyebben eloszlathatók, és tovább fennmaradnak, mint a mostanában kedvelt kompakt púderek, melyek a szemcsék összetömörítésével készülnek. A púdert mindig ecsettel vigyük fel, de ügyeljünk rá, hogy mindig poroljuk le a kézfejünkre a felesleget, és egyszerre csak keveset kenjünk fel az arcunkra, mivel a túl sok.

4.LÉPÉS

1.Laza nappali sminkhez általában az alsó szem vonal szem ceruzával történő kiemelése ajánlott. Figyeljünk oda, hogy a szem- és haj színünkhöz megfelelő, inkább világosabb színt válasszunk, és a belső résztől kezdődően egy határozott vonallal húzzuk ki szemeinket! Ügyeljünk, hogy minél közelebb essen a vonal a szempilla tövekhez!

2.A szemünk felső részének kiemelése történhet szem ceruzával vagy szemhéj tussal. A szem ceruza leginkább a füstös, kevésbé határozott vonalú kiemeléshez ajánlott. Húzzunk egy vastagabb csíkot a felső szem héjra, a szempillák tövéhez, majd egy száraz fül tisztító pálcikával satírozzuk el a vonal felső kontúrjait! Ha szemhéj tussal dolgozunk, ügyeljünk rá, hogy soha ne legyen egyszerre túl sok festék az ecsetünkön, mert az jelentősen megnehezítheti a dolgunkat! A szem belső részétől kezdve, a szem vonalát követve, egy határozott mozdulattal húzzuk meg a szemünket kiemelő vonalat. Ügyeljünk rá, hogy a vonal felső része egyenletes legyen, az általunk húzott csík végét pedig mindig inkább felfelé vigyük, mert a szem vonalat követő, lefelé hajló vonalak öregebbé, fáradtabbá és szomorkásabbá teszik az arcot!

5.LÉPÉS

Ezután következhet a szemhéj púder használata. A szemhéj púdert mindig applikátorral visszük fel, azonban annak eloszlatását és árnyékolását már ecsettel végezzük. A legtöbb szem típushoz – kivéve a távol ülő szemekhez – az áll jól, ha a belső szem gödörben halványabb színeket használunk, és kifelé folyamatos árnyékolással sötétítjük a sminket. A szemhéj púdert arányos felvitelét mindig a szemöldök csonthoz viszonyítva kell meghatároznunk, azon túl soha ne vigyünk fel festéket! A szem festék színének helyes kiválasztása az öltözékünktől, de leginkább a szem színünktől függ. A kék szeműeknek jól áll a lila, a türkiz és a Földszínek, de a kék szem festék hideggé teszi tekintetüket. A szürke szeműek bátran nyúljanak a lila, a kék és a zöld színekhez, míg a barnás árnyalattal rendelkezők a barack, az arany és Földszínekben bízhatnak meg igazán.

6.LÉPÉS

Következő lépés a szempilla spirál, melynek lényege, hogy soha ne vigyünk fel belőle egyszerre túl sokat, és mindig a szempilla tövétől kezdve használjuk őket. A tökéletes hatás elérése érdekében akár többször is átmehetünk a szempillákon, ám közte várjunk pár másodpercet, míg megszárad az előző réteg, és már jó előre készítsük elő a szempilla fésűt, mellyel szétválaszthatjuk az esetlegesen összeragadt pillákat!

7.LÉPÉS

Az ajakrúzs vagy száj fény felviteléhez is legjobb, ha ecsetet használunk, mert ezzel megakadályozhatjuk, hogy egyenetlenül tapadjon meg ajkunkon a festék, mely száradás után darabos hatást kelt majd. Előnyös a rúzs használata előtt egy, a szánk színével szinte teljesen egyező színű száj kontúr ceruzával körberajzolni a kifestendő területet, fokozva ezzel sminkünk precizitását és pontosságát


BŐR ÁPOLÁS: ( Ezt azok is csinálják meg akik nem használnak sminket :) )

1.LÉPÉS

Bármilyen is a bőrünk, megfelőlen tisztítani mindenképpen ajánlott, ráadásul napi kétszer-háromszor. A tisztítás célja, hogy arc bőrünkről eltávolítsuk a koszt,port,sminket,felesleges faggyút és a számtalan bacilust, ami az utcán, a metróban vagy csak egy kellemes séta közben az arcunkon landolnak. Ha nem ,,reggeli zuhanyzós" típus vagy, akkor mindenképpen kezd úgy a napodat, hogy sminkelés előtt (akkor is ha nem használsz sminket) előtt lemosod magadról az éjszaka során kiizzadott méreganyagokat. Ez azért fontos, mert ha már kora reggel nem tiszta arc bőrre helyezed fel a sminkedet, akkor a bőröd már a nap indulásakor nem kapja meg a megfelelő bánásmódot.

Este lefekvés előtt mindenképpen ajánlatos alaposan arcot mosni, hogy lemossuk magunkról a ránk rakódott szennyeződőseket. Arcunk tisztításához a legjobb egy kíméletes arc lemosó, ami nem tartalmaz alkoholt és túlságosan erőteljes, irritáló tisztítókat, amik a ,,nem felesleges" faggyút és lipideket is eltávolítják az arcunkról és ezáltal megbontják a bőr természetes védekező rétegét.

2.LÉPÉS

A tonizálás is ajánlott, ami azt a célt szolgálja, hogy eltávolítsa arcunkról az utolsó,meglapuló fránya kis koszokat,smink és tisztító maradványokat és összehúzza a pórusokat. A tonizálás segítségével vissza tudod állítani a bőröd megfelelő pH értékét, ami segíti a bőröd selymes tapintását kialakítani. Ha nem szeretnél semmilyen kencét használni tonizáláshoz, akkor elég, ha minden este az esti arc mosásnál hideg vízzel öblíted le az arcodról a koszt.

3.LÉPÉS

A hidratálás is fontos. A legtöbb bőr típusnak jót tesz a hidratálás és a legtöbb esetben alkalmazhatóak hidratáló krémek, de bármilyen is a bőr típusunk az a fontos, hogy olyan hidratáló krémet használjunk, ami tartalmazza a bőr egészséges működéséhez szükséges anyagokat. Ilyen anyagok a antioxidánsok,sejt-kommunikáló(cell-signalling) anyagok amik a sejteket helyes, egészséges viselkedésre bíztatják, pl. több kollagén termelésére. Bőr típusunkat leginkább az határozza meg, hogy milyen állagú legyen a hidratál. A száraz bőrűek a testesebb krémeket ajánlom, a zsíros bőrűek a könnyű, gél állagú krémeket javaslom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése